4.22.2024

Materiale pirotehnice descoperite de jandarmi la meciul dintre Petrolul Ploiești și UTA Arad

 

În data de 22.04.2024, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești a asigurat măsuri de ordine pe timpul desfășurării partidei de fotbal dintre echipele FC Petrolul Ploiești și UTA Arad,  la Stadionul "Ilie Oană" din Ploiești, cu începere de la ora 19.00, partidă considerată cu grad mediu de risc.
Pe timpul desfășurării manifestației sportive, în minutul 20, suporterii galeriei echipei gazdă - facțiunea Knot, dispuși în peluza a II-a a stadionului, sub pretextul celebrării unui moment important din istoria galeriei, au desfășurat un banner de mari dimensiuni, agreat de organizatorul jocului sportiv, la adăpostul căruia au aprins mai multe articole pirotehnice.
Pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu și stoparea activității nelegale a suporterilor s-a intervenit cu o subunitate de jandarmi, care, în urma verificărilor efectuate, au depistat un suporter care avea asupra sa articole pirotehnice, precum  și mai multe asemenea obiecte abandonate în locul respectiv (peste 40 în total). 
Persoana în cauză a fost extrasă din galerie, fiindu-i întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru deținerea fără drept de materiale pirotehnice, sub regimul Legii nr. 126/1995. 
Aceasta a fost predată, împreună cu articolele pirotehnice, lucrătorilor de poliție din cadrul AESP din IPJ  Prahova pentru continuarea verificărilor.
Pe timpul intervenției nu s-a impus folosirea forței și a mijloacelor din dotare.
În același context, au mai fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale la regimul Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în valoare totală de 10.900 lei. Două dintre acestea au fost date organizatorului și unui reprezentant al firmei de securitate, pentru neluare măsurilor de control specifice, în vederea împiedicării introducerii în stadion a materialelor interzise.
Nu au fost alte incidente de natură să pună în pericol siguranța publică la acest eveniment.
În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.
Comunicat:Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *