6.22.2024

Bărbat din Prahova sancționat contravențional la regimul silvic

 

La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 15.15, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență, au oprit, pentru control, pe Drumul Național 1, în localitatea Românești o autoutitară care transporta material lemnos. 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că șoferul nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. 

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

Astfel, autoutilitara a fost imobilizată, fiind solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Ploiești, în vederea efectuării cubajului tehnic, în urma căruia au rezultat 0,66 metri cubi specia gorun și 1, 74 metri cubi de plop alb. 

În cauză, conducătorul auto a fost sancționat conform Legii nr. 171/2017 cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea materialului lemnos, acesta fiind lăsat în custodia Ocolului Silvic Pucheni. 

De asemenea, acesta a fost sancționat și în conformitate cu prevederile legii 132/2017cu amenda în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea certificatului și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Sursă:IJP Prahova

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *