6.21.2024

BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.21 IUNIE 2024

 

Tânăr reținut de polițiști după ce ar fi agresat fizic un bărbat

Polițiștii orașului Plopeni, au fost sesizați, la data de 19 iunie a.c., în jurul orei  20.30, de către un bărbat din comuna Vâlcănești, despre faptul că o persoană l-ar fi agresat fizic.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat un bărbat de 35 de ani.

Din primele verificări a reieșit faptul că, în timp ce se deplasa pe bicicletă bărbatul ar fi fost agresat de către o persoană necunoscută.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiști a fost identificată persoana în cauză ca fiind un tânăr de 24 de ani, din comuna Vâlcănești.

În baza probatoriului administrat față de tânărărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Bărbați depistați după ce au comis infracțiuni la regimul rutier

La data 19 iunie a.c., în jurul orei 20.30 polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, în timp ce acționau pe strada Erou Grigore Nicolae au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Câmpina.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii era expirată.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, la data de 20 iunie a.c, în jurul orei 3.30, pe Drumul Național 1D, în comuna Ciorani, un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea în urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii  au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și conducere unui vehicul fără permis de conducere.

Conducători auto scoși din trafic după ce au consumat băuturi alcoolice

La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 22.00,  polițiștii din cadrul Poliției orașului Urlați, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, în comuna Ceptura au oprit, pentru control,  pe DN 1B un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Gura Vadului.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de 20 spre 21 iunie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, în municipiu au oprit, pentru control, pe Șoseaua Vestului un autoturism, condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Bălțești.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Verificări efectuate de polițiști în vederea depistării persoanelor care nu respectă regimul armelor și munițiilor

La data de 20 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități de verificare, în vederea depistării persoanelor care nu respectă prevederile privind regimul armelor și munițiilor, în orașele Sinaia și Bușteni.

Astfel, în urma controlului efectuat au depistat la domiciliul unui bărbat de 63 de ani o armă neletală de tir sportiv, ce ar fi fost deținută fără drept.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *