6.20.2024

Fundația Comunitară Prahova a fost premiată la Gala „Dezvoltăm România Sustenabil”

 

Comunicat de presă Fundația Comunitară Prahova 

Fundația Comunitară Prahova este bucuroasă și onorată să anunțe că a primit ștafeta sustenabilității în cadrul prestigioasei Gale „Dezvoltăm România Sustenabil”, organizată pe 18 iunie 2024 la București, de către Intact Media Group.
OMV Petrom, una dintre companiile premiate în cadrul Galei de pe 18 iunie pentru țintele atinse din cadrul obiectivului 4 de dezvoltare durabilă „Quality Education”, a ales să nominalizeze Fundația Comunitară Prahova ca partener în realizarea acestui obiectiv pentru dezvoltarea „Fondului Prahova pentru Educație”.
Evenimentul este organizat anual și aduce împreună actori din mai multe sectoare ale economiei României, recunoscând contribuțiile companiilor și organizațiilor care au integrat criteriile de sustenabilitate în strategiile lor de afaceri, având în vedere binele generațiilor viitoare - pentru mediu, pentru oameni și pentru economie. Cu accent pe ideea că aceste eforturi au rezultate mai bune atunci când mai multe forțe se unesc, companiile premiate nominalizează la rândul lor parteneri sau asociații implicate în proiecte de sustenabilitate și responsabilitate socială.
Fundația Comunitară Prahova a sărbătorit, de curând, 11 ani de când lucrează zi de zi în comunitatea prahoveană. De 9 ani, OMV Petrom ne este partener în diverse programe, ajutându-ne să aducem schimbări reale, cu impact în comunitate. Prin Fondul Prahova Pentru Educație, ajuns acum la cea de-a treia ediție, vom continua să sprijinim și să încurajăm inițiativele educaționale inovatoare și sustenabile, pentru a asigura accesul la educație de calitate pentru copiii și tinerii prahoveni. Până acum, am investit peste 700.000 de euro pentru susținerea a 19 inițiative care au ajutat peste 18.000 elevi. Dar, dincolo de cifre, ne uităm cu bucurie la schimbările pe care le-am produs în comunitățile din tot județul Prahova. Ne uităm cu bucurie la copiii care s-au îndrăgostit de știință și acum își doresc să devină cercetători sau medici, ne uităm la copiii de grădiniță care acum învață și se joacă în spații sigure, moderne și atractive. Și, cel mai mult, ne uităm la profesorii care prind curaj, care învață să scrie un proiect prin care aduc beneficii reale elevilor. Astfel, reușim să construim un întreg sistem de susținere a unor comunități sustenabile și puternice.” Bianca Dăniță – Fundația Comunitară Prahova
Începând din 2022, OMV Petrom și Fundația Comunitară Prahova derulează cel mai mare fond de finanțare privată din domeniul educației în Prahova. Ajuns anul acesta la cea de-a III-a ediție, prin Fondul Prahova Pentru Educație peste 18.000 de elevi și tineri prahoveni au beneficiat de renovări în infrastructură școlară, au participat la activități educaționale și au avut acces la resurse moderne de învățare.
Despre Fundația Comunitară Prahova
Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.
În cei peste 10 ani de activitate am susținut 250 de proiecte județene și 89 burse, am implementat 27 de proiecte comunitare și am ajutat 25 cazuri medicale cu suma de peste 1.000.000 euro împreună cu peste 145 de companii și fundații naționale și 1.150 de donatori individuali. Pentru mai multe detalii, accesați www.fundatiacomunitaraprahova.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *