6.27.2024

MĂSURI DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ -FESTIVALUL NOSTALGIA 2024 - (video)

 


Comunicat :Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești

În perioada 27-30 iunie a.c., în incinta Complexului Sportiv „Iosif Sârbu” din cadrul Federației Române de Tir Sportiv (Pădurea Băneasa, str. Vadul Moldovei, nr. 14, Sector 1 București), se va desfășura Festivalul de muzică retro “NOSTALGIA 2024”.  
Pentru derularea în condiții de ordine și siguranță publică a evenimentului, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, va asigura măsuri specifice în incinta complexului și pe traseele care converg către zona festivalului.
Din rațiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri de control pirotehnic și antiterorist al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în zona destinată festivalului a obiectelor și substanțelor interzise prin lege.
De asemenea, în zonele de acces în complex vor fi prezenți lucrători însoțiți de câini de serviciu antrenați pentru depistarea persoanelor care dețin asupra lor substanțe interzise, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri.
Accesul spectatorilor la festival se permite, în primele 3 zile, începând cu ora 17.00, iar în ultima zi, cu ora 16.00 prin scanarea unor brățări electronice – obținute pe baza biletelor rezervate sau a invitațiilor, însoțite obligatoriu de  documentele de legitimare personale - prin punctul special amenajat la intrarea în incinta complexului. Pentru a preveni situațiile nedorite, personalul firmei de securitate, contractată de organizator, va efectua controale ale persoanelor și bagajelor acestora.
Este interzis accesul minorilor cu vârsta sub 16 ani, care nu sunt însoțiți de părinți, iar pentru cei  peste vârsta menționată, intrarea este condiționată de prezentarea unui acord parental prealabil.
Pentru siguranța spectatorilor la acest festival și din cauza lipsei unor parcări la locul evenimentului, în vederea evitării blocării traficului rutier se vor amenaja culoare de acces delimitate de garduri metalice, permițându-se accesul auto pe traseul rutier restricționat temporar, cu sens unic, pe Aleea Padina, dinspre Șoseaua București Ploiești – către str. Vadul Moldovei (locul festivalului) – Aleea Privighetorilor. Staționarea autovehiculelor în zonă va fi interzisă.
Precizăm faptul că sunt asigurate pentru participanți, gratuit, mijloace de transport în comun ale STB, dar și private, care vor circula regulat, de la Piața Presei Libere la locul festivalului și retur. 
Pentru desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță, recomandăm participanților următoarele:
să evite să vină la locul evenimentului cu autovehicule personale;
să vină din timp la spectacol, începând cu ora deschiderii accesului, pentru a evita aglomerarea la locul de preschimbare a documentelor de acces; 
să nu aibă asupra lor bagaje sau genți voluminoase;
să respecte îndrumările personalului și forțelor de ordine;
să manifeste răbdare pe timpul verificărilor de securitate și acces;
să nu consume băuturi sau produse de la persoane necunoscute;
părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii;
să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale să solicite imediat sprijinul forțelor de ordine, aflate în zonă ori, în lipsa acestora, să apeleze numărul unic de urgență 112. 
Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale, constituie contravenție comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice și energizante către minori de către unităţile autorizate să vândă astfel de produse.
De asemenea, potrivit legii, este interzisă și constituie infracțiune participarea la astfel de evenimente a persoanelor care au asupra lor orice fel de arme, materiale explozive sau incendiare, substanțe cu efect lacrimogen sau paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a liniștii publice.
Mai multe informații puteți obține pe site-ul organizatorului,  https://nostalgia.love/nostalgia-2024/ , dar și descărcând gratuit, pe telefoanele mobile, APLICAȚIA NOSTALGIA 
Nu în ultimul rând, recomandăm tuturor participanților la Festivalul Nostalgia 2024 să aleagă să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *