6.27.2024

Ziua Politistilor de penitenciare! Comunicat de presă Penitenciarul Ploiești

 

Comunicat de presă Penitenciarul Ploiești

Dreptatea este principiul moral și juridic care cere ca fiecare să primească ceea ce i se cuvine și să i se respecte drepturile, adesea dezbaterea generală despre înfăptuirea dreptății cade în sarcina polițiștilor de penitenciare.

În fiecare an, cu ocazia zilei de 29 iunie creștinii sărbătoresc Sfinții Apostoli Petru și Pavel, declarați în urma unor protocoale încheiate între Patriarhia Română și Ministerul Justiției ocrotitorii penitenciarelor din România. Totodată, prin Legea 293 din 28 iunie 2004, ziua de 29 iunie este proclamată zi a personalului din sistemul administrației penitenciare.

Pentru că această meserie presupune desfășurarea activității în spatii închise, ferite de ochii lumii , oamenii nu cunosc eforturile pe care polițiștii de penitenciare le depun zilnic, toate provocările de care au parte, pe care le întâmpină cu înțelepciune și curaj. Curaj care reprezintă abilitatea de a se confrunta cu frica, pericolul, incertitudinea sau intimidarea. Agenții si ofițerii poliției penitenciare sunt martorii unor povești de viață marcante, aceștia trebuie să își mențină fermă atitudinea față de persoanele private de libertate, să nu judece faptele indiferent de gravitatea lor. În același timp să manifeste exigenţă, hotărâre, spirit de iniţiativă şi capacitate de analiză în îndeplinirea sarcinilor încredinţate, să participe la procesul de recuperare socială a persoanelor condamnate, să aibă în toate împrejurările o conduită conformă și să fie un bun exemplu atât pentru colegi cât și pentru persoanele custodiate în penitenciar.

La mulți ani tuturor polițiștilor de penitenciare!

La mulți ani polițiștilor de penitenciare din cadrul Penitenciarului Ploiești!

Să vă bucurați zilnic de toate realizările voastre și să vă îndreptați cu încredere spre noi orizonturi. Aveți toate motivele să fiți mândrii de drumul parcurs și să priviți cu optimism spre viitor. Felicitări pentru toate eforturile depuse, cinste acestei meserii care de multe ori este neapreciată la adevărata valoare!

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *