7.06.2024

Prahova.Conducători auto scoși din trafic după ce au consumat băuturi alcoolice

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, la data de 5 iulie a.c, în jurul orei 22.00, pe Drumul Județean 140, în localitatea Puchenii Mari, un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, la data de 5 iulie a.c, în jurul orei 23.00, în localitatea Cioranii de Jos, un autoturism, condus de un bărbat de 53 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova atrage atenția tuturor participanților la trafic asupra pericolelor majore pe care le implică consumul de băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. În urma unor recente controale intensificate și a campaniilor de conștientizare, s-a constatat că un număr semnificativ de șoferi încă ignoră riscurile asociate conducerii sub influența alcoolului, punând în pericol atât propria viață, cât și pe cea a altor participanți la trafic.
Polițiștii rutieri vor continua să desfășoare controale intensificate și campanii de conștientizare, cu scopul de a preveni accidentele rutiere și de a salva vieți. Îndemnăm toți șoferii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte aceste recomandări pentru siguranța tuturor participanților la trafic.
IJP PRAHOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *