10.14.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.14 octombrie 2024


 Infracțiune constatată de polițiștii din cadrul Poliției orașului Breaza
Polițiștii din cadrul Poliției oraşului Breaza, la data de 13 octombrie a.c., cu ocazia verificărilor efectuate în cadrul evenimentului Târgul de Toamnă din oraș,  au constatat o infracțiune.  
În fapt, au depistat un bărbat din municipiul București, de 52 de ani, care oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte purtând însemne identice cu o marcă înregistrată. 
S-a constatat faptul că bărbatul nu deține documente de proveniență pentru articolele de îmbrăcăminte oferite spre vânzare. 
Astfel, s-a dispus ridicarea, în vederea continuării cercetărilor a 6 geci care purtau insemnele unei mărci înregistrate. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
Bărbat depistat la scurt timp după ce ar fi sustras un telefon mobil
La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 15.45, polițiștii Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o femeie în calitate de angajată a unei societăți comerciale din municipiu, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras telefonul mobil în valoare de aproximativ 4.500 de lei. 
Din verificări, s-a stabilit faptul că femeia și-ar fi lăsat telefonul mobil nesupravegheat în zona barului din incinta societății, acesta fiind sustras de un bărbat care ar fi intrat în societate. 
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției nr.4, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Focșani au depistat bănuitul, în gara Focșani, ca fiind un bărbat de 43 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, telefonul în cauză fiind găsit asupra sa, acesta fiind ridicat în vederea înapoierii persoanei vătămate. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
Bărbați reținuți pentru infracțiuni la regimul rutier
Polițiștii Secției Rurale de Poliție Valea Călugărescă, în dimineața zilei de 13 octombrie a.c., în jurul orei 05.15 au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că în comuna Drăgănești, un autoturism ar fi intrat într-un șanț. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că la intersecția DJ 100B cu DC 18, un bărbat în vârstă de 51 de ani, aflându-se la volanul unui autoturism, la un moment dat ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în șanțul de pe partea stângă a carosabilului. 
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
De asemenea, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Ba mai mult, valabilitatea inspecției tehnice periodice a autoturismului era expirată. 
În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt.
Polițiștii din cadrul Poliție orașului Mizil au reținut ieri, 13 octombrie un bărbat de 32 de ani, din oraș, pemtru comiterea unei infracțiuni la regimul rutier. 
În fapt, polițiștii, în timp ce desfășurau activități de patrulare au oprit, pentru control, pe șoseaua Vadu Săpat un autoturism, al cărui conducător auto a fost înregistrat de aparatul radar conducând cu 75 de km/h. 
Din verificările efectuate în bazele de date, a reieșit faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Astfel, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente. 
În cauză, poliștii continuă cercetările în vederea stabilirii situației de fapt.
Constatări la regimul rutier
Poliţiştii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești, la data de 12 octombrie, în jurul orei 11.00, aflându-se pe strada Gârlei din municipiu au oprit, pentru control, un moped condus de un bărbat de 30 de ani, din orașul Boldești-Scăeni. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că vehiculul pe care bărbatul îl conducea era neînregistrat. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în vederea stabilirii situației de fapt.
Polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au constatat, în noaptea de 12 spre 13 octombrie a.c., în jurul orei 01.00 în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu o altă infracțiune. 
La oprirea în trafic pentru control a unui autovehicul condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Florești, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta figurează cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată. 
În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.
Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, la data de 13 octombrie a.c., în jurulorei 10.45, au depistat în trafic, un bărbat de 44 de ani, din comuna Cornești, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 101 D, în comuna Tătărani, care nu avea plăcuțe cu număurul de înmatriculare. 
Din verificări, s-a stabilit faptul că autoutilitara în cauză are plăcuțele cu numărul de înmatriculare retrase. 
În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.
Alcoolemii constatate de polițiștii prahoveni în weekend-ul precedent
În zilele de 12 și 13 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au constatat, în urma activităților din teren, mai multe infracțiuni la regimul rutier. 
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, la data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 18.45, în timp ce acționau pe Drumul Național 1, în localitatea Bărcănești au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe direcția Ploiești către Brașov. 
Întrucât conducătorul auto de 51 de ani, din comuna Puchenii Mari emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna, la data de 12 octombrie a.c., au oprit, pentru control, pe DC 34 din localitatea Bătrâni, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din comună care emana halenă alcoolică. 
La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Polițiștii din cadrul Poliției orașului Urlați, în dimineața zilei de ieri, în jurul orei 08.30, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în comuna Ceptura au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comună. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Polițiștii din cadrul Poliției oraşului Plopeni, la data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, au depistat, în timp ce acționau pe DC Dumbrăvești în comuna Dumbrăvești un moped al cărui conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice. 
La testarea cu aparatul etilotest a șoferului de 54 de ani, din comună, aparatul a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 
Polițiștii Serviciului Rutier Prahova, la data de 13 octombrie a.c. în jurul orei 18.15, în timp ce acționau pe Drumul Național 1, în localitatea Comarnic au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din oraș, care emana halenă alcoolică. 
La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Seara trecută, în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Comarnic, desfășurând activități pe linie rutieră au oprit, pe Drumul Național 1, în oraș, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din oraș. 
De această dată, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 
Luni dimineață, în jurul orei 05.45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acționau pe Drumul Național 1, în localitatea Bărcănești au oprit, pentru control, un autoturism al cărui conducător auto a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 105 mk/h. 
Întrucât conducătorul auto din comuna Puchenii Mari emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *