10.13.2024

LA MULȚI ANI, PETROLUL PLOIEȘTI. CENTENARUL LUPILOR... FILE DE POVESTE! (foto-video)


 Au trecut mai bine de 24 de ore de la „Revelionul lupilor galbeni” și (încă) amintirile unei seri magice rămân vii. 12 octombrie 2024 este ziua pe care nu o vor uita (niciodată) suporterii echipei PETROLUL PLOIEȘTI...

PETROLUL PLOIEȘTI

Petrolul Ploiești, una dintre echipele de tradiție din România, a sărbătorit ,sâmbătă, 100 de ani de la înființare (CENTENARUL), într-un eveniment grandios care a adus împreună generații de fotbaliști, suporteri și oameni.

La ”Revelionul lupilor”, a fost invitată fosta adversară a găzarilor din Europa League (sezon 2013-2014), Vitesse Arnhem, într-o partidă amicală, scorul fiind unul „prietenesc”: 1-1. De menționat că cele două galerii sunt înfrățite.

Atmosfera electrizantă

Încă de la orele amiezii, deși vremea era răcoroasă, străzile din proximitatea stadionului au fost animate de multe persoane în galben și albastru, culorile tradiționale ale clubului, dar și în negru, suporteri ai lupilor, ai echipei Oțelul Galați și ai lui Vitesse. În jurul orei 17.00, primii spectatori au intrat pe stadion, așteptând cu emoție surprizele oferite de club și suporteri.

Peste 100.000 de spectatori au întreținut atmosfera pe tot parcursul partidei, încurajând echipa. Scenografia impresionantă a fost demnă de marile echipe din Europa.

La începutul partidei, după zile și nopți de pregătiri, suporterii lupilor au realizat o scenografie impresionantă pe tot stadionul. La ora 19.24, partida a fost oprită pentru un spectacol cu drone, nocturna fiind stinsă, spectatorii aprizând lanternele telefoanelor mobile.

Pauza a adus o nouă surpriză... un superb spectacol de lasere și lumini.

Minutul 66 a fost iar al suporterilor; la unison, în tot stadionul au fost aprinse torțe, iar timp de câteva momente, stadionul a fost învăluit în fum.

Fluierul de final al lui Andrei Moroită a adus ultima surpriză: un impresionant foc de artificii, pe timpul căruia terenul a fost invadat de sute de suporteri, majoritatea fiind copii.

Prezența fostelor legende ale Petrolului

Sărbătoarea nu ar fi fost completă fără prezența fostelor legende ale Petrolului, jucători care au scris pagini de aur în istoria echipei. Pe gazon, aceștia au fost primiți cu aplauze și ovații de către spectatori. Foști jucători care au marcat generații întregi de suporteri.

Fostele glorii ale Petrolului au rememorat momentele lor de aur alături de echipă și au împărtășit emoții cu fanii. Mesajele lor au subliniat importanța continuității spiritului Petrolului și au transmis un mesaj de încurajare pentru tinerii jucători ai clubului.

Unul dintre cele mai emoționante momente de pe stadion a fost prezentarea pe tabela de marcaj a celor trecuți în neființă din istoria clubului. În acel moment, întregul stadion a păstrat un moment de reculegere, iar atmosfera a fost încărcată de emoții.

Debutul tânărului Mihai Manolache

Pe lângă emoțiile comemorării centenarului, evenimentul a fost marcat și de un moment important pentru viitorul echipei: debutul tânărului Mihai Manolache. În vârstă de doar 14 ani, Manolache a intrat pe teren cu un număr special: 100. Junele de la Academia lupilor a fost primit cu aplauze la scenă deschisă și, în cele câteva minute, a jucat promițător.

Centenarul Petrolului Ploiești a fost mai mult decât o simplă sărbătoare. A fost o dovadă a iubirii necondiționate dintre echipă și suporterii săi. Atmosfera unică și incendiară, prezența legendelor, a momentelor speciale și a suporterilor au transformat CENTENARUL într-un moment memorabil din istoria fotbalului ploieștean și nu numai... După 100 de ani, Petrolul continuă să fie un simbol de iubire, mândrie și pasiune pentru Ploiești și județul Prahova.

Pentru statistică: 

FC Petrolul – Vitesse Arnhem 1-1 (1-0)

Marcatori: Jyry (36)/Buttner (90+1).

Petrolul: Zima – Ricardhinho, Papp, Huja, Țicu (1 Dumitriu) – Keita, Jyry – Bempah, Hanca, Grozav – Tudorie. Din minutul 46 au intrat: Eșanu – D. Radu, Jahic, Stănică, Tolea – Mateiu, Keita – Bratu, Irobiso, Bempah – Mousaki. Pe parcursul părții secunde au mai jucat: Bălbărău – Victor Stancovici, Paraschiv, Ilie, Bucur, Pătrașcu, Rareș Manolache. Antrenori: Mehmet Topal, Florin Stângă.

Vitesse: Bramel – Egbring, van Zwam, Steffen, Buttner – Tsingaras, Cornelisse, van Duivenbooden, Jonathans – Gudelj, Macheras. Au mai jucat: van Sas – Postma, Baker, van der Heijden, Buttner, de Regt, Hoogewerf, Visser, van Beijnen, Kreekel. Antrenor: John van den Brom.

Au arbitrat: Andrei Moroiță – Valentin Dumitru și Petruța Iugulescu. Rezervă: Mihai Pandelea.

De ce 12 octombrie?

În urmă cu 58 de ani, la Ploiești, campioana mondială Liverpool a fost răpusă de echipa condusă de Mircea Dridea.

P.S. LA MULȚI ANI, PETROLUL. PETROLUL NU MOARE.

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *