10.24.2024

La Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a fost organizată prima ediție a competiției sportive interpenitenciare ”Femei în miscare”


 Astăzi, 24 octombrie 2024, la sediul Penitenciarului de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a fost organizată prima ediție a competiției sportive interpenitenciare ”Femei în miscare”.
Activitatea a presupus derularea unui campionat de tenis de masă, cu participarea a 15 persoane private de libertate femei custodiate de Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou și penitenciarele Craiova și Gherla.
            Cu ceastă ocazie, deținutele participante au avut ocazia de a experimenta atât beneficiile pentru sănătate ale acestui sport, cât și sentimentul de apartenență la o echipă și posibilitatea de a-și manifesta spiritul competițional.
            Totodată, pentru promovarea beneficiilor sportului pentru sănătate, unitatea organizatoare a invitat în cadrul evenimentului Asociația ”Întoarce-te la sport”, al cărei președinte a susținut o scurtă demonstrație de fitness, aerobic, terapie prin râs și exerciții de respirație, la care au participat toate deținutele cuprinse în proiect.
Înscriind-se în activitățile cuprinse în proiectul dedicat celebrării Zilei Educației în penitenciare, competiția sportivă interpenitenciară a avut ca scop promovarea educației pentru sănătate și oferirea unei palete variate de demersuri care să contribuie atât la valorizarea abilităților deținutelor și creșterea stimei de sine, cât și la promovarea unei atmosfere de toleranță și munca în echipă.
            Într-o atmosferă de sărbătoare, la finalul evenimentului, atât echipa câștigătoare, cât și celelalte echipe participante au fost premiate cu medalii și felicitate pentru efortul și implicarea lor.
Comunicat:Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *