10.24.2024

Primarul din Bușteni a fost reținut într-un dosar de purtare abuzivă, influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă


 „Mircea Corbu, primarul orașului Bușteni, a fost reținut pentru 24 de ore, au confirmat surse judiciare pentru Observatorul Prahovean.
Reamtintim că primarul Corbu este cercetat în cadrul unui dosar penal deschis de polițiștii prahoveni sub  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe și purtare abuzivă, după ce ar fi agresat o angajată a unei societăți subordonate Consiliului Local.
Femeia ar fi fost agresată pentru că ar fi refuzat solicitarea primarului de a elibera biroul în care își desfășoară activitatea, pentru instalarea unui sistem de supraveghere video.„ (https://www.observatorulph.ro/administratie/2736633-primarul-din-busteni-mircea-corbu-retinut-pentru-24-de-ore).
Comunicat IJP PRAHOVA:
Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost sesizați la data de 16 octombrie a.c. despre faptul că în stațiunea Bușteni, județul Prahova, un bărbat de 58 de ani, care îndeplinește o funcție de autoritatea publică, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a agresat fizic și verbal o femeie de 36 de ani, ce are calitatea de administrator al unei societăți comerciale.
În continuarea cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova sub directa supraveghere și coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, referitoare la situația prezentată, fața de bărbatul în cauză a fost dispusă, la data de 24 octombrie a.c., continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, precum și pentru săvârșirea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și instigare la mărturie mincinoasă. 
În urma probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.
Precizam că aceste activități nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăție.
Foto ilustrativ/news.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *