10.22.2024

Momente speciale petrecute la Biserica Domnească din Ploiești de persoanele custodiate în cadrul Penitenciarului de Femei Ploiești – Târgșorul Nou


 În data de 22 octombrie 2024 Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat o activitate educațională în comunitate, la Biserica Domnească, cel mai vechi monument păstrat din Ploiești.

Astfel, 9 persoane private de libertate, clasificate în regimul semideschis și deschisau avut prilejul de a  vizita prima biserică construită în orașul Ploiești, edificiu ridicat de Matei Basarab în 1639, pentru a răsplăti orașul de unde își recrutase numeroși oșteni.

Scopul activității a fost exersarea de către persoanele private de libertate, în afara penitenciarului, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială.

Astfel, deținutele au susținut un scurt recital sub coordonarea preotului unității și au vizitat obiectele  expuse în centrul cultural. Totodată, în cadrul activității au avut prilejul de a cunoaște activitatea centrului social din cadrul lăcașului de cult, fiind încurajate să se implice în acțiuni caritabile.

Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, activitatea a vizat pe de o parte sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, iar pe de altă parte dezvoltarea și consolidarea de parteneriate, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate.

Comunicat:Penitenciarului de Femei Ploiești – Târgșorul Nou


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *