10.17.2014

CS Yang Ploiesti,clubul campionilor in arte martiale vietnameze




În Prahova, există de câţiva ani un club în cadrul căruia se practică artele marţiale tradiţional vietnameze (vovinam viet vo dao). Denumit CS Yang, clubul a fost înfiinţat de către Răzvan Niculescu, în prezent preşedinte şi antrenor, şi activează în Ploieşti, Ariceştii Rahtivani şi Nedelea, fiind singura grupare din judeţ în care se practică acest stil.
Clubul este înscris în cadrul Federaţiei Române de Vovinam Viet Vo Dao şi are ca membri 40 de sportivi, cu vârste cuprinse între 6 şi 30 de ani. Aceştia îşi desfăşoară activitatea în sălile de sport din comuna Ariceştii Rahtivani şi în Ploieşti, la sala de sport a Şcolii Generale „Nicolae Simache”, conducerea clubului încercând să formeze o grupă de copii şi la Şcoala Generală „Ienăchiţă Văcărescu”.
Sportivii pregătiţi de antrenorul Răzvan Niculescu s-au făcut remarcaţi, în ultimii doi ani, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Pe lângă cele 400 de medalii câştigate la Campionatele naţionale, aceştia au reprezentat cu succes România la Campionatele Europene şi Mondiale.
Astfel, în plamaresul clubului ploieştean s-au adăugat o medalie de argint la luptă full-contact şi o medalie de bronz pe echipe la Mondialele din 2013, disputate în Franţa, precum şi încă o medalie de argint şi două de bronz la Europenele din 2012, desfăşurate în Italia.
Anul acesta, CS Yang Ploieşti şi-a adjudecat titlul naţional la copii şi juniori, a doua performanţă consecutivă la acest nivel, după ce şi în 2013 a câştigat medaliile de aur la respectivul campionat, în clasamentul pe cluburi.
De menţionat că preşedintele clubului ploieştean doreşte să organizeze, în luna decembrie, ediţia din acest an a Cupei României, după ce, în sezonul trecut, CS Yang s-a situat pe locul secund la respectiva competiţie.
Vovinam Viet Vo Dao este o artă marţială fondată în anii ’30, care, însă, a început să se dezvolte la nivel mondial în zilele noastre, datorită gradului de spectaculozitate. Acest stil se practică în 70 de ţări din lume, iar la ediţia precedentă a Campionatului Mondial, organizat la Paris, în 2013, reprezentativa României s-a situat pe locul al patrulea.
sursa:ziarulprahova.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *