4.20.2015

Academia de Lupte Universale Combinate , DINAMO VICTORIA PLOIEŞTI lansează din luna mai programul " Micii luptătorii, arte marţiale pentru preşcolari? "



Perioada preşcolară se consideră vârsta cea mai potrivită, atât pentru învăţarea unor reguli de igienă de bază, pentru dezvoltarea creativităţii, învăţarea unor reguli de comportament, de integrare într-un colectiv, cât şi pentru iniţierea în activitatea sportivă.
Micii samurai, arte marţiale pentru preşcolari?
Învăţământul preşcolar este principalul partener educativ al familiei. Grădiniţa crează un mediu adecvat copiilor, punându-i în contact şi realizând astfel o bună socializare a lor. Ea poate oferi o educaţie generală adecvată vârstei, dispunând de educatoare calificate şi poate asigura un debut bun în învăţământul primar. De asemenea, este un mediu de ocrotire şi petrecere plăcută a timpului.
Prin procesul pedagogic desfăşurat la grădiniţă, copilul este supus unor influenţe de creştere şi dezvoltare pe multiple planuri. În această perioadă, exerciţiul fizic se aplică într-o formă metodică bine stabilită şi, alături de ceilalţi factori, contribuie la evoluţia optimă a copilului, creându-i condiţii favorabile încadrării sale în perioada şcolară.
Ca o alternativă a sistemului clasic educaţional, şcoala noastră vine cu o nouă metodă de implementare a valorilor importante pentru preşcolari, prin intermediul artelor marţiale. Scopul grupei noastre este de a crea o atmosferă familiară şi plină de siguranţă în care copiii să se dezvolte nu numai din punct de vedere fizic, ci şi personal, social, emoţional, moral şi creativ. Se ştie că toţi copiii învaţă mult mai repede prin joacă. Deci jocul reprezintă pentru ei un mod de a percepe lumea.
Noi dorim să le arătăm că şi învăţatul poate fi distractiv şi, de asemenea, că este foarte important să ştii să ai grijă de tine. Multe dintre şcolile tradiţionale de arte marţiale puneau foarte mult accent pe disciplină, respect, onoare, toate acestea făcându-se printr-un antrenament foarte dur. Odată cu trecerea timpului  şi artele marţiale s-au schimbat. Astăzi, ele pun accent pe aceleaşi valori, dar metoda de insuflare a acestora este diferită.
Ca o adaptare la noile condiţii, apare necesitatea elaborării unui nou sistem de predare, special creat pentru preşcolari, un program care să se potrivească atât nevoilor lor, cât şi celor ale părinţilor acestora. Noi considerăm că perioada de la 4 la 8 ani reprezintă cea mai importantă perioadă din dezvoltarea unui copil (fie el fată sau băiat), de aceea el trebuie să beneficieze de cât mai mult ajutor.
Desigur, cel mai important rol îl au părinţii, dar implicarea într-un sport poate produce rezultate mult mai mari. Artele marţiale, departe de a-i răni, contribuie la dezvoltarea copiilor atât pe plan fizic cât şi psihic. Prin implementarea valorilor cu adevărat importante, ei vor putea fi ajutaţi să între în societate cu mai multă încredere în forţele proprii şi cu mai mult entuziasm. Supus interacţiunii cu alţi copii de aceeaşi vârstă, un mic samurai va învăţa să lucreze împreună cu ceilalţi şi să se controleze pentru a nu-i răni.
În Academia de Lupte Universale Dinamo victoria Ploieşti, am reuşit implementarea unui astfel de program şi, de la înfiinţarea clasei de preşcolari şi până în prezent, se pot observa toate beneficiile pe care acest sistem le-a adus: de la canalizarea energiei copiilor spre o activitate pozitivă, până la dezvoltarea aptitudinilor necesare înfruntării vieţii.

Şi copilul tău poate intra în spiritul sportiv al samurailor autentici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *