marți, 26 mai 2015

Comunicat de presa. Sesiunea Naționala de Comunicări Științifice ”Ev mediu românesc”

Vineri, 29 mai 2015, începând cu ora 10.00, la sediul Muzeului ”Casa Domnească” Brebu, din comuna Brebu, jud. Prahova, ctitorie a domnitorilor Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, se va desfășura cea de-a doua ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice ”Ev mediu românesc”, cu tema ”Ctitorii medievale în Țările Române – secolele al XV-lea – al XVIII-lea”.
Vor participa muzeografi, profesori, cercetători, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și cultură din județul Prahova și din București.IN MEMORIAM NICCOLO PAGANINI
 175 de ani de la trecerea în eternitate

            Miercuri, 27 mai ora 18.00 2015, la Muzeul memorial „Paul Constantinescu” din Ploiești, str. Nicolae Bălcescu, nr. 15, va avea loc o importantă manifestare omagială prilejuită de comemorarea a 175 de ani de la trecerea prematură în eternitate a legendarului violonist și compozitor italian, NICCOLO PAGANINI.
            Viața și opera nemuritorului maestru al arcușului vor fi evocate de prof.dr. Al.I.Bădulescu membru UCMR și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, după care va urma un recital vocal-instrumental, la care își dau concursul: Cosmin Stoica,violonist-concertmaestru al Filarmonicii „Paul Constantinescu”; prof. Bogdan Gâzdac, elevii David și Bianca Pitei- chitară clasică, Palatul Copiilor Ploiești; tinerii soliști de la C.A.„Carmen Sylva”:Dumitrașcu Daniel, Șarpe Leonard și Cristina Manu-pian, Belu Alexandru – vioară ș.a.
            Profesorul Nelu Stan va recita versuri din lirica românească și universală,  iar epigramistul
ing. C.Tudorache va oferi publicului ploieștean câteva  din recentele sale creațiile distinse la începutul acestei luni cu Premiul I la Concursul Național de la Bistrița Năsăud.
            În partea finală vor fi audiate pagini celebre din creația concertantă a genialului violonist Niccolo Paganini aflate în patrimoniul sonor al Muzeului memorial „Paul Constantinescu