7.31.2015

Brutaria CONCORDIA a primit o finantare din partea ING Bank România

În cadrul competiției de proiecte lansate de ING Bank România în perioada ianuarie-martie 2015, Organizația Umanitară CONCORDIA a aplicat cu proiectul „Brutăria CONCORDIA, antreprenoriat social în dezvoltare pentru integrarea profesională a tinerilor”, obținând astfel o finanțare de 45.000 Euro, care va sprijini dezvoltarea activității întreprinderii noastre sociale. 

În cadrul competiției de proiecte dedicate organizațiilor neguvernamentale de pe teritoriul României, juriul a ales, dintr-un număr de peste 130 de proiecte, inițiativele și partenerii comunitari pe care Banca le va susține în următorul an în domeniile educație financiară, antreprenoriat și dezvoltare urbană, în conformitate cu direcțiile strategiei de reponsabilitate socială a ING Bank România.

Finanțarea ING ne oferă posibilitatea de a răspunde unor nevoi stringente de dezvoltare, creșterea producției și a portofoliului de clienți ai Brutăriei CONCORDIA, prin achiziționarea unei noi linii de producție de produse specializate și promovarea întreprinderii sociale dezvoltate, contribuind astfel la creșterea șanselor de integrare în muncă a tinerilor defavorizați.
Astfel, pentru perioada următoare, se estimează o creștere a producției de produse de panificație cu cel puțin 30 de procente și o creștere a numărului de locuri de muncă pentru tinerii defavorizați de la patru la șapte, proveniți dintr-un sistem instituționalizat ori lipsiți de sprijiul familiei, absolvenți ai cursurilor pentru brutar/patiser din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA.

Brutăria CONCORDIA este o întreprindere de economie socială care face parte din CONCORDIA Development S.R.L., ramură economică  a Organizației Umanitare CONCORDIA.
Promovând o alimentație sănătoasă, la Brutăria CONCORDIA sunt pregătite produse naturale pe baza unor rețete dezvoltate de specialiști brutari români și austrieci.
Prin vânzarea acestor produse, cresc șansele tinerilor aflați în dificultate să urmeze cursurile de brutar/patiser organizate de Școala de Meserii CONCORDIA și de integrare profesională a acestora.

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională de origine olandeză care oferă servicii bancare, de asigurări și de management al activelor unui număr de peste 84 de milioane de clienți individuali, companii și instituții din peste 40 de țări din Europa, America de Nord, America Latina, Asia și Australia.
La nivel de grup, strategia de sustenabilitate și responsabilitate socială a ING este construită în acord cu domeniul său de activitate. Ca instituție financiară, rolul ING este de a de a stimula dezvoltarea economică și activitatea financiară atât la nivel global cât și în plan local, în țările în care activează. Mai multe detalii despre competiția de proiecte lansate de ING, https://www.ing.ro/ingb/ing-in-romania/responsabilitate-sociala/call-for-projects.html 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *