marți, 11 octombrie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ PRIMARIA PLOIESTI . Propunere de proiect de hotărâre privind reducerea unor impozite locale.Am solicitat aparatului tehnic al Primăriei studierea oportunității de a aplica unele măsuri de reducere a impozitelor locale pentru anul fiscal viitor, în scopul elaborării unei hotărâri de consiliu în acest sens. Viitoarea măsură este parte a unui pachet mai amplu de măsuri de relaxare fiscală locală pe care îl am în vedere pentru stimularea mediului de afaceri și creșterea calității vieții în Municipiul Ploiești.
Menționez că există posibilitatea reală ca astfel de măsuri să aibă o reflexie pozitivă în bugetul local, la fel ca și în cazul altor municipalități care au implementat astfel de măsuri.

Într-o primă fază, iată care sunt categoriile de cetățeni care ar putea beneficia de aceste reduceri și care este reducerea ce se poate aplica fiecărui tip de impozit:

-         reducerea cu 3% a impozitelor locale, în ansamblul lor, pentru persoanele fizice și juridice de pe raza Municipiului Ploiești,

-         reducerea cu 3% a impozitelor pe terenuri aparținând persoanelor fizice și juridice de pe raza Municipiului Ploiești,

-         menținerea la același nivel – adică excluderea aplicării unui coeficient de creștere – la impozitul pentru autoturisme.

Dat fiind impactul semnificativ pe care îl pot avea atât asupra bugetului orașului, rog consilierii locali, indiferent de culoarea politică, să analizeze aceste propuneri cu maximă seriozitate. Ar fi o mare eroare să introducem și aici o doză de bășcălie politică ieftină, cum se încearcă acum în cazul reducerilor de tarif la gigacalorie.

Pentru a înlătura orice urmă de speculație, propun ca viitorul proiect de hotărâre să fie promovat ca aparținând consilierilor tuturor partidelor care compun astăzi Consiliul Local Ploiești. Aștept cu maxim interes punctele de vedere pertinente ale acestora.

Cu respect,
Adrian Dobre, primar al Municipiului Ploiești.