11.14.2016

Comunicat de presa.Sportul integrează persoanele cu dizabilități-rezultate și impact.



Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării a organizat pe data de 7 noiembrie 2016 conferința de finalizare a proiectului Sportul integrează persoanele cu dizabilități. Evenimentul a avut loc în sala de sport din cadrul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești și a fost moderat de către reprezentanții echipei de proiect care au subliniat printre altele impactul acestui program asupra comunității locale și anume nevoia de a integrare a persoanelor cu dizabilități prin activități sportive. Printre rezultatele proiectului Sportul integrează persoanele cu dizabilități amintim 900 de elevi și cadre didactice informate cu privire la beneficiile practicării sportului pentru persoane cu dizabilități, 8 demonstrații sportive la care au participat 27 de utilizatori de scaun rulant și un public de peste 700 de persoane din municipiul Ploiești.
În cadrul evenimentului a avut loc și o demonstrație de baschet în scaun rulant menită să sublinieze abilitățile persoanelor cu dizabilități, fapt menționat de către doamna Mirela Dulgheru, Director Departament de Activități Motrice și Sport al Universității de Petrol și Gaze Ploiești, fostă campioană mondială la săritura în lungime: „ ei au venit astăzi să ne demonstreze ce înseamnă sportul de performanță pentru că dumnealor chiar fac o performanță […] credeți-mă că am simțit prin fiecare por ce înseamnă acest lucru”.
La eveniment au participat reprezentanți ai DGASPC Prahova, cadre didactice și reprezentanți ai presei locale. Scopul proiectului a fost de a promova sportul pentru persoanele cu dizabilități ca mijloc eficient de creștere a gradului de incluziune socială, reducerea stigmatizării și discriminării acestora. Programul a fost implementat în instituțiile de învățământ din județul Prahova și a fost co-finanțat de Primăria Municipiului Ploiești în perioada 13 mai – 12 noiembrie 2016.

Despre Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării.

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării este o organizație nonprofit, înființată în anul 2013 având ca scop sportul pentru persoane cu dizabilități și activitățile în interesul acestor categorii de persoane pentru integrarea lor sociala și profesională. Asociatia este recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului pentru derularea de activități sportive pentru persoanele cu dizabilități având Certificat de Identitate Sportivă numărul 92/23.05.2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *