3.28.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.28 MARTIE 2024


Bărbat depistat conducând un autovehicul fără a avea dreptul de a conduce
La data de 27 martie a.c, în jurul orei 12.30, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe Drumul Național 1, în localitatea Bărcănești, un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din comună.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
Femeie depistată de polițiști în vederea executării pedepsei închisorii
Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii privind pe o femeie de 34 de ani, din municipiul București, prin care aceasta a fost condamnată la pedeapsa închisorii de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.
La data de 27 martie a.c., în baza mandatului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț au depistat femeia în cauză și a fost depusă în Penitenciarul Târgșorul Vechi.
Acțiuni ale polițiștilor prahoveni pentru siguranța cetățenilor
La data de 27 martie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost efectuate 6 acțiuni pe raza de competență, pe Drumurile Naționale, pe raza municipiilor Ploieşti și Câmpina și în localitățile Comarnic și Drajna.
Astfel, polițiștii prahoveni au acționat pe linie rutieră, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, dar și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.
Pe tot parcursul zilei au fost controlate peste 400 de autovehicule și au fost efectuate mai mult de 170 de testări cu aparatele etilotest.
De asemenea, au fost legitimate aproximativ 500 de persoane, iar în urma activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Ploiești au fost efectuate 4 controale corporale și două controale ale bagajelor.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dar și 20 de sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Valoarea sancțiunilor este de peste 40.000 de lei.
În urma abaterilor constatate, au fost reținute și 10 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

Foto ilustrativ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *