6.20.2024

Jandarmii Grupării Mobile „Matei Basarab“ Ploiești au derulat și pe parcursul anului școlar 2023-2024 o serie activități precentiv educative în unități de învățământ din Prahova

 

Jandarmii Grupării Mobile „Matei Basarab“ Ploiești au derulat și pe parcursul anului școlar 2023-2024 o serie activități precentiv educative în unități de învățământ din Prahova, menite să consolideze parteneriatul interistituțional. În acest context, în perioada amintită, echipe din cadrul Jandarmeriei Mobile Ploiești au fost prezente în peste 110 unități de învățământ din tot județul, având un dialog deschis și constructiv cu peste 12.500 de elevi și preșcolari.

Aceste acțiuni au avut drept scop informarea și educarea copiilor și adolescenților în ceea ce privește siguranța personală, comportamentul responsabil în comunitate și respectul pentru lege. În cadrul întâlnirilor, jandarmii au oferit sfaturi utile privind prevenirea infracționalității și au promovat valorile și instituția Jandarmeriei Române.

De asemenea, jandarmii au organizat și expuneri de tehnică militară, oferind astfel elevilor și preșcolarilor ocazia de a se familiariza cu o parte dintre dotările folosite în misiunile de asigurare și restabilire a ordinii publice. 

Vom continua astfel de activități pentru o societate mai sigură și mai responsabilă!

Întrucât urmează vacanța de vară, perioadă în care mulți dintre cei mici vor rămâne nesupravegheați, pentru intervale mai mari de timp pe parcursul zilei, le recomandăm părinților:

- să aibă cunoștință de anturajele în care umblă copiii lor; 

- să se informeze permanent unde și cu cine să află aceștia; 

- să le vorbească despre riscurile la care se expun dacă pleacă de acasă fără să anunțe și/sau se alătură unor cercuri vicioase;

- să îi supravegheze cu atenție atunci când se află în zone aglomerate;

- copiii să cunoască numărul de telefon al unuia dintre membrii familiei pentru a-l comunica forțelor de ordine, în caz de nevoie. 

Dacă vă aflați în dificultate, ne puteți contacta la numărul de telefon: 0244/434594, iar pentru situații urgente, apelați numărul unic 112.  

Dragi copii, vă dorim să aveți parte de zile frumoase, pline de aventuri și momente de neuitat, petrecute în deplină siguranță!  

Comunicat:Gruparea  Mobilă de Jandarmi Ploiești 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *