10.09.2024

Patru școli din județul Prahova, decorate de către președintele Klaus Iohannis

De Ziua Educației, președintele Klaus Iohannis a decorat 101 școli, dintre care patru sunt din județul Prahova. Potrivit legii 220 din 2004 privind Ordinul Meritul pentru Învăţământ şi Medalia Meritul pentru Învăţământ, cele patru grade în care se acordă Ordinul sunt, în ordine descrescătoare, Mare Ofițer, Ofițer, Comandor și Cavaler.

De Ziua Mondială a Educaţiei onorăm rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noştri pe calea cunoaşterii şi a asumării valorilor pe care se construieşte o societate liberă, prosperă şi puternică. A te dedica formării unor întregi generaţii este una dintre cele mai frumoase vocaţii. Să îi preţuim, aşadar, pe cei care deschid minţi şi formează caractere, fiind ei înşişi modele de urmat elevilor pe care îi educă. La mulţi ani tuturor celor care au ales cariera didactică”, a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cele patru școli din Prahova decorate de către președintele Iohannis sunt Școala Gimnazială „Radu Stanian” din Ploiești- Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer, Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” din comuna Dumbrava – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler și Colegiul Național „Nichita Stănescu” din Ploiești – – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler.

Sursă:Patru școli din Prahova, decorate de către președintele Klaus Iohannis - Observatorul Prahovean (observatorulph.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *