11.03.2016

Comunicat de presa Muzeul de istorie Prahova. Un proiect expozițional de excepție ,,Păpușile vă prezintă moda de altădată”

Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova deţine, din anul 2011 în patrimoniul său, o impresionantă colecţie de manechine-păpuși care ilustrează evoluţia modei franceze de-a lungul veacurilor de la gallo-romani până în contemporaneitate. Manechinele-păpuși reprezintă un documentar spectaculos, cronologic determinat, cu lux de amănunte, al modului în care Franţa s-a impus ca meridian zero al elegantei și rafinamentului vestimentar, devenind reper și inspiraţie pentru Europa și America. Această colecție de manechine-păpuși a stârnit interes și a fost etalată în diverse expoziții temporare organizate în colaborare cu muzee din țară.
Un proiect expozițional de excepție ,,Păpușile vă prezintă moda de altădată” a fost realizat la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, în perioada 15 iunie – 30 septembrie 2015, urmat fiind de ,,Moda franceză în miniatură. Păpuși din colecția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova’’- Muzeul Național de Istorie a României - București, în perioada 17 decembrie 2015 – 28 februarie 2016; ,,Păpușile și moda franceză de-a lungul timpului’’ - Muzeul Județean Teleorman - Alexandria , în perioada 11 martie – 25 mai 2016 și de ,,Moda franceză în miniatură’’ – Muzeul Dunării de Jos - Călărași, în perioada 1 iunie – 28 octombrie 2016. Urmează Muzeul Național al Agriculturii – Slobozia în cadrul căruia va avea loc vernisajul acestui proiect expozițional în data de 16 noiembrie 2016.
Micile manechine au fost solicitate pentru a fi etalate în anul 2017 la: Muzeul Regiunii Porților de Fier - Drobeta Turnu Severin; Muzeul Județean Mureș (Secția de Științele Naturii) - Târgu Mureș și Muzeul Județean ,,Teohari Antonescu’’ Giurgiu.
Călătoria colecției de păpuși în alte spații muzeale naționale nu s-a încheiat, ea continuă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *