12.10.2016

Comunicat de presa Penitenciarul de femei Ploiești Târgșorul Nou .

În data de 09.12.2016, Penitenciarul de femei Ploiești Târgșorul Nou a organizat o activitate educativă în colaborare cu Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Asociația “Necuvinte” pentru a marca data de 10 decembrie Ziua Drepturilor Omului.
 Activitatea a constat în prezentarea unui film documentar filmat în anul 2015 în Penitenciarul de femei Târgșor, filmul fiind o campanie dedicată victimelor violenței în familie.
La manifestare au participat membri ai personalului, membrii organizatiilor neguvernamentale, personal din cadrul Poliției Române și femei private de libertate.
Scopul demersurilor a fost sensibilizarea și conștientizarea de către persoanele custodiate asupra fenomenului violenței domestice precum și identificarea soluțiilor și a strategiilor necesare pentru rezolvarea unor comportamente violente.
Au fost prezentate și distribuite broșuri cu recomanadări preventive  privind problematica agresivității.
Acțiunea a avut un impact pozitiv asupra femeilor custodiate, acestea fiind antrenate într-o dezbatere în urma prezentării filmului, pentru a înțelege faptul că atunci când se confruntă cu un comportament sau o atitudine violentă aceasta este de fiecare dată o încălcare a drepturilor, un fapt inacceptabil ce poate și ar trebui să fie prevenit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *